WORKSHOPS

Joshua heeft een enorme passie voor muziek en draagt de jeugd een groot hart toe. Van 2012 tot 2016 studeerde hij aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en voltooide er de Lerarenopleiding Aardrijkskunde. Na zeven jaar werkervaring in het Voorgezet Onderwijs in de doelgroepen VMBO, HAVO en VWO in zowel onder- als bovenbouw, besloot Joshua zijn hart te volgen en zijn carrière in de muziek achterna te gaan.

‘Muziek verbindt en is een perfecte manier om je creatief te uiten. Poëzie wordt vaak niet meer als iets van deze tijd gezien, hoewel dat rondom Sinterklaas natuurlijk anders is. Geef jongeren een beat en wat tools en ze weten zich snel om te toveren tot bekwame Masters of
Ceremonies (MC’s) en rappers.’

Tijdens workshops en projecten neemt Joshua jongeren mee in de creatieve wereld waarin het uiten van gevoelens en gedachten hoog in het vaandel staan. Vanuit zijn pedagogisch-didactische achtergrond en persoonlijke aanpak weet Joshua een veilige omgeving te creëren waarin de jeugd zich vrij kan uiten.

‘Weten waar je vandaan komt is belangrijk om te beseffen waar je staat en waar je heen wilt.’

In de Hiphop-wereld laten rappers maar al te graag weten waar ze vandaan komen:‘West-Side’ versus ‘East-Side’ tot aan het benoemen van postcode- of
telefoonnummerregio’s. Tijdens de docentenopleiding aardrijkskunde leerde Joshua dat locatie en identiteit aan elkaar verbonden zijn. Hoe gaaf is het wanneer je via muziek kan laten zien wie je bent en waar je vandaan komt?

Tijdens workshops en projecten neemt Joshua jongeren mee in de creatieve wereld waarin het uiten van gevoelens en gedachten hoog in het vaandel staan. Vanuit zijn pedagogisch-didactische achtergrond en persoonlijke aanpak weet Joshua een veilige omgeving te creëren waarin de jeugd zich vrij kan uiten.

‘Weten waar je vandaan komt is belangrijk om te beseffen waar je staat en waar je heen wilt.’

In de Hiphop-wereld laten rappers maar al te graag weten waar ze vandaan komen: ‘West-Side’ versus ‘East-Side’ tot aan het benoemen van postcode- of telefoonnummerregio’s. Tijdens de docentenopleiding aardrijkskunde leerde Joshua dat locatie en identiteit aan elkaar verbonden zijn. Hoe gaaf is het wanneer je via muziek kan laten zien wie je bent en waar je vandaan komt?

AANBOD

‘Raak meer in contact met je gevoel en wees niet bang om dat te uiten!’

Zowel jongeren als volwassenen kunnen tijdens een workshop de beleving ervaren om een rapper of ‘Poet of Rhythm’ te zijn. Naast losse workshops is het ook mogelijk om te kiezen voor projecten die over een grotere tijdspan worden aangeboden. Dit aanbod creëert mogelijkheden voor meer diepgang, individuele begeleiding en het werken aan een eindproduct.
Zo kan er gewerkt worden aan het produceren van een eigen beat en het

schrijven van een eigen nummer.
Het nummer kan zelfs op professionele wijze worden opgenomen middels een echte studio-ervaring!

De rapworkshops zijn ideaal voor projectweken van leerlingen of trainingen en studiedagen voor docenten en worden tweetalig aangeboden. Docenten kunnen bijvoorbeeld op interactieve wijze ontdekken hoe muziek ingezet kan worden in de klas zodat leerlingen teksten leren schrijven.

Geïnteresseerd in een workshop of wil je meer weten?

SAMENGEVAT:

Doelgroep: Groep 7 en 8 van het Primair Onderwijs

Alle jaren van het Voortgezet Onderwijs in alle niveaus. Docenten en onderwijsassistenten.

Leerdoelen: Leerlingen presenteren hun eigen verhaal op creatieve wijze.

Dat sluit aan bij doelen vanuit het SLO

– Kerndoel 54 in het Primair Onderwijs
– Kerndoel 48 & 49 in het Voortgezet Onderwijs

Docenten leren manieren waarop ze leerlingen creatief aan het werk zetten met taal, muziek en hun gevoel.

Taal: Nederlands en Engels

Duur: Eenmalige workshops of trajecten van meerdere lessen

Thema: Er kan gekozen worden om de workshops aan te laten sluiten op een bestaand thema.

Groepsgrootte in overleg:
Bij voorkeur leerlingen die affiniteit hebben met rap en muziek
Mogelijk voor enkele of meerdere klassen.

Benodigdheden

– Een lokaal met beschikking tot een Smart Board met internet en geluid, of:
– Een White Board of een Flipover
– Schrijfgerei voor de deelnemers

Locatie: Gewoon op school, maar het kan ook extern

Partnerships:
Burgerweeshuis, Deventer
Burgerweeshuis.nl

Prijs: Op aanvraag

nl_NLDutch